Přírodní léčba má kořeny v minulosti

V dávných dobách se lidé léčili pouze přírodními produkty. Díky tomu měli hluboké povědomí o pozitivních účincích mnoha rostlin a plodů. Proces uzdravování podpořilo žvýkání rozličných kořínků nebo potírání zázračnými mastmi. Znalosti o vhodné době trhání a následného zpracování konkrétní byliny nebo její části hrály velmi podstatnou roli. Postupné vědecké objevy prohlubovaly informace o lidském …

Zobrazit celý příspěvek

Trampolína… příjemné spojení zábavy a sportu

Koupili jsme trampolínu. Velkou 4 metrovou super trampolínu na skákání, blbnutí a dovádění. Měl to být dárek pro našeho malého 5letého. A co myslíte? Stal se z ní dárek pro celou rodinu. Skáče celá rodina…Ano je to velký relax a nikdy mě vlastně nenapadlo kolik zajímavých možností taková 4 metrová trampolína nabízí. Až nyní, kdy jsem zjistila, že trampolína …

Zobrazit celý příspěvek

Matcha Tea…smaragd mezi zelenými čaji

Matcha Tea… vyslovujeme jej mazlivě „Mačatý“… Pod tímto roztomilým názvem se skrývá unikátní mletý zelený čaj, který má za sebou tisíciletou historii v Číně a od 12.století také v Japonsku. Matcha Tea– znamená v japonštině mletý čaj. Lístky čaje se při zpracování nesvinují, ale po usušení se z nich speciálním postupem vypreparují všechny žilky. Tyto vzniklé …

Zobrazit celý příspěvek

CELIAKIE nebo pouhá INTOLERANCE?

Obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. To je nepochybně pravda, je tu však jisté a nepříjemné ale… Naše současná populace si bohužel přehnanou a nadbytečnou každodenní konzumací pečiva a používání převážně bílé mouky, ať už v pečivu, tak v rámci vytváření vlastních pokrmů, vytvořila intoleranci na lepek-bílkovinu.

Zobrazit celý příspěvek

Dýňové smoothie

Přemýšlela jsem jakým nápaditým a zdravým receptem oživím naše stránky a zároveň, aby se vybraný recept vztahoval k nějaké aktuální události. Vzhledem k tomu, že se nám kvapem blíží Halloween, určitě tento zajímavý a jednoduchý recept využijete právě při oblíbených oslavách tohoto svátku…

Zobrazit celý příspěvek

Ve zdravém těle zdravý duch…

  Lidské tělo a naše mysl je vzájemně propojeno. To věděli i naši předkové už před mnoha tisíciletími a témata vztahu mezi vědomím a fyzickým tělem byla vždy předmětem zkoumání ve všech filozofických i náboženských směrech. Dříve tento fakt moderní věda spíše opomíjela a teprve v posledních letech do popředí zájmu vědecké veřejnosti, dostávají obory, jako …

Zobrazit celý příspěvek

Jak poznáte kvalitní a zdravou zmrzlinu?

Máme za sebou týdny vysokých letních teplot a další nás jistě ještě čekají, a tak většina z nás, v těchto horkých dnech, přemýšlí, jak nejlépe zchladit své rozpálené tělo. Existují dva způsoby. Můžeme zvolit vnější ochlazení a dopřát si divoké letní radovánky, nebo se ochladit vnitřně, například oblíbenou zmrzlinou. Ať už se rozhodnete pro zmrzlinu točenou, ve …

Zobrazit celý příspěvek

Šest chutí pro zdraví podle indické Ajurvédy

Víte, že dle indické nauky o zdraví, Ajurvédy, by naše jídlo mělo každý den obsahovat šest chutí a sedm barev? Je to proto, abychom si zajistili a udrželi vyváženou a pestrou stravu. V dnešním článku se podíváme na šest chutí a příště se můžete těšit na sedm barev. Takže jaké chutě by měl náš každodenní jídelníček, …

Zobrazit celý příspěvek

Zelená káva: mýtus nebo hubnoucí hit?

Co si představit pod pojmem zelená káva? Jde o plody keře kávovníku, který produkuje dužnaté červené plody-peckovice, kterým se také říká bobule nebo višně. To, čemu my laici říkáme „kávová zrna“, jsou vlastně semínka, která se tvoří v centru peckovice. Tyto červené pecky se sbírají a suší na slunci po několik týdnů, dokud slupka nepraskne. Po …

Zobrazit celý příspěvek