Stiskněte enter pro zobrazení výsledků nebo esc pro zrušení

Cizrna recepty: Cizrnová pomazánka s jarní cibulkou

Máme tu další díl našeho seriálu Cizrna recepty. Dnes si připravíme výbornou cizrnovou pomazánku, která může posloužit jako chutná svačinka, nebo lehká večeře. Je velmi rychlá, protože, jak už jsme si řekli, se cizrna nemusí vařit!

Co budeme potřebovat:

cizrna recepty

 

  • 250 gramů cizrny (nejlépe bio) namočené přes noc
  • jednu cibuli
  • 30 gramů másla (nikoliv margarínu!)
  • citrónovou šťávu
  • olivový olej
  • jednu jarní cibulku
  • jeden menší stroužek česneku
  • sůl a pepř

Doba přípravy: 10 minut

Postup

Cizrnu scedíme a přidáme do mixéru společně s čajovou lžičkou olivového oleje, citrónovou šťávou a špetkou soli. Všechny tyto ingredience dohromady rozmixujeme. Poté si lehce osmahneme cibuli na pánvi a přidáme ji do mixéru společně s jarní cibulkou a česnekem. Celé znovu rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem dle našich představ.

Servírujeme nejlépe na plátku opečeného celozrnného chleba. To je fofr, že? :o)

Dobrou chuť!

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho na sociálních sítích!