Stiskněte enter pro zobrazení výsledků nebo esc pro zrušení

Rafinovaný cukr: 5 věcí, které by o něm měl vědět každý

Zajímat se o to, co jíme je velmi důležité. Aby naše tělo správně fungovalo, potřebuje dostatek živin, stejně jako auto potřebuje benzín, či naftu. Rafinovaný cukr je pojem poslední doby. Stále více lidí se zajímá o to, jestli je dobré ho používat, či nikoliv. Jak to s ním tedy je? Po přečtení tohoto článku vám bude vše jasné.

Bílý rafinovaný cukr neobsahuje téměř žádné živiny

Právě rafinace odstraňuje z cukru všechny živiny. Neobsahuje tedy žádné vitamíny, ani minerály. Naopak, naše tělo potřebuje velké množství živin, aby ho dokázalo vůbec zpracovat. Cukr tedy způsobuje podvýživu.

Bílý rafinovaný cukr pomáhá k obezitě

Přesto, že rafinovaný cukr způsobuje podvýživu, zároveň po něm tloustneme. Je to způsobeno tím, že tělo nestíhá, díky složitému procesu, množství a někdy i nedostatku fyzické aktivity, cukr zpracovat, proto ho část uloží v podobě tuků.

Rafinovaný cukr a cukrovka

Při konzumaci vysokého množství jednoduchého cukru tělo reaguje vyplavením inzulinu, který množství cukru v těle sníží, a my dostaneme chuť na další sladkost. To způsobuje, že hladina cukru v krvi připomíná jízdu na horské dráze. Celý tento proces zatěžuje slinivku, což zvyšuje riziko výskytu cukrovky druhého typu.

Rakovinotvorné buňky rafinovaný cukr milují

Jsou to právě rakovinotvorné buňky, které cukr přímo milují. Podle portálu Protiproud dokonce 20x více, než buňky normální. Konzumace rafinovaného cukru tak zvyšuje riziko výskytu rakoviny.

Zvyšuje riziko výskytu deprese

Často si nemusíme ani všimnout, že cukr konzumujeme. Při pohledu na obal ovocného džusu, na kterém je vyobrazeno samé ovoce, si člověk ani neuvědomí, že mu do něj výrobce „přisypal“ pár (desítek) gramů cukru. Přitom vědci prokázali, že konzumací cukru zvyšujeme riziko výskytu deprese a urychluje stárnutí.

Řešení existuje

S nadsázkou řečeno, pokud budeme jíst bílý cukr, skončíme staří, tlustí, nemocní a s depkou k tomu :). Ba ne, pojďme se na vše podívat pozitivně. Existuje totiž nespočet možností jak rafinovaný cukr nahradit jiným, zdravým sladidlem. Může to být med, rapadura, javorový sirup, čí kokosový cukr. Uvidíte, že jakmile si na tyto zdravé „náhrady“ zvyknete, po cukru se vám ani nebude stýskat.

Na trhu je opravdu velké množství produktů a vyznat se v nich není vůbec jednoduché. Produkty, které se tváří zdravě, jsou často ty, které nám nejvíc škodí. Nejen, že se po nich můžeme cítit bez energie a podráždění, ale překyselují náš organismus, čímž si zaděláváme na pěkný průšvih.

Nejjednodušší řešení je obrátit se na odborníka, který podobnou problematiku řeší na denní bázi, a svěřit mu do péče své tělo, stejně jako svěřujeme například automobil automechanikovi. S naší speciální akcí navíc získáte slevu na konzultaci se zkušeným výživovým poradcem. Místo obvyklých 600Kč ji od nás získáte za pouhých 200Kč!

Využijte této časově omezené nabídky a můžete si být jisti, že vás v budoucnu žádné skryté cukry, ani jiné skryté přísady nepřekvapí!

Chci konzultaci!

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho na sociálních sítích!